Skip to main content

Στην Αγ. Βαρβάρα

(Μαυροσουβάλα Ωρωπού)

Μια καταπράσινη ασφάλτινη διαδρομή με ελάχιστη κίνηση σε παράλληλη πορεία με ρεματιά, ένας καταρράκτης και μια κατάληξη στη Θάλασσα. Αυτά περιέχει η ποδηλατική εκδρομή μας. Για όσους αγαπούν το ποδήλατο και αναζητούν μια ομαλή και ήσυχη διαδρομή χωρίς να τους βγει η γλώσσα, εδώ θα βρουν έναν μικρό ποδηλατικό παράδεισο. Ένας μικρός οικισμός στη μέση του πουθενά είναι η Αγ. Βαρβάρα αλλιώς γνωστή ως Μαυροσουβάλα. Είναι πιθανό να πρόκειται για οικίες εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ καθώς έχει εκεί εγκαταστάσεις αντλιοστασίου.

Αρχικά θα κατευθυνθούμε προς τον Ωρωπό όπου θα αφήσουμε τα αυτοκίνητά μας και θα ξεκινήσουμε. Εδώ υπάρχουν κάποια λίγοστά σπίτια, ένα φυτώριο. Προχωράμε, σταδιακά τα ανθρώπινα στοιχεία μειώνονται, συναντάμε και μια Μονή και μετά η βλάστηση είναι πλέον ολοένα και πιο πυκνή. 

Η πορεία μας είναι προοδευτική ανάβαση. Σε ένα και μοναδικό σημείο θα χρειαστεί να κατέβουμε από τα ποδήλατά μας γιατί η ανηφορική κλίση γίνεται έντονη. Φτάνουμε στον οικισμό της Μαυροσουβάλας. Περνάμε μπροστά από καταρράκτη που δεν αποκλείεται και να τον δούμε να τρέχει. Συνεχίζουμε και τώρα αρχίζει κομμάτι με πραγματικά οργιώδη βλάστηση. Φτάνουμε στο αντλιοστάσιο. Βλέπουμε τη μεγάλη παλιά μπλέ αντλία και έχουμε φτάσει στο τέλος της διαδρομής.

Η επιστροφή μας θα είναι από τον ίδιο δρόμο και θα τη νιώσουμε πιο εύκολη και ξεκούραστη. Είναι γενικά μια πολύ όμορφή διαδρομή που χαίρεσαι να ποδηλατείς. Τα αυτοκίνητα που διέρχονται από αυτόν τον δρόμο είναι ελάχιστα. Στο τέλος όσοι επιθυμούν μπορούν να ακολουθήσουν για μια βόλτα στον Ωρωπό.

Αν τυχόν επιθυμείτε να λάβετε μέρος αλλά δεν έχετε ποδήλατο, ή δεν έχετε τρόπο να το μετακινήσετε επικοινωνήστε μαζί μου για να διερευνήσουμε τις δυνατότητες που υπάρχουν για ενοικίαση και για μετακίνηση καθώς και το κόστος σε αυτήν την περίπτωση.

Ώρα συνάντησης: 11:00

Αναμενόμενη ώρα λήξης της δραστηριότητας: 15:30

Διαδρομή κατάλληλη για παιδιά από 11 χρονών

Μήκος διαδρομής: περίπου 12χλμ

Υψομετρική διαφορά: περίπου 100μ

Εξοπλισμός:

  • Ρούχα κατάλληλα για την εποχή, άνετα για ποδηλασία, όχι χοντρά.
  • Γυαλιά ηλίου
  • Κράνος
  • Σακίδιο με
  • Αντιανεμικό
  • Σνακ διάφορα(παστέλι, ενεργειακή μπάρα, ξηροκάρπια, αποξηραμένα φρούτα)
  • Νερό
  • Τρόμπα
  • Αν έχετε κιτ με εργαλεία επισκευής ποδηλάτου και σαμπρέλες για τα λάστιχά σας μη ξεχάσετε να τα φέρετε. Αχρείαστα να είναι!