Skip to main content
Κυριακή 10 Νοεμβρίου
29€ / ανά άτομο*

*Περιλαμβάνει: μεταφορικά, αμοιβή οδηγού, αμοιβή συνοδού, ομαδικό φαρμακείο, όλους τους νόμιμους φόρους, σχεδιασμό και υλοποίηση εκδρομής.Δεν περιλαμβάνει το γεύμα και ότι άλλο δεν αναγράφεται

Σε συνεργασία με το γρaφείο γενικού τουρισμού FREE TRAVEL
ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Στην περιοχή της Κορινθίας, νοητά πίσω και πάνω από το Κιάτο, υπάρχει ένα από τα δάση δρυός που βρίσκονται κοντά στην Αττική. Είναι χαρακτηρισμένο αισθητικό και αναφέρεται ως πρεμνοφυές, δηλαδή ένα δάσος που αναβλάστησε από τους υλοτομημένους κορμούς.

Τα χρώματα που κυριαρχούν κατά τους φθινοπωρινούς μήνες είναι γοητευτικά. Ένα χαλί σε καφεκίτρινους τόνους από τα πεσμένα φύλλα απλώνεται στα πόδια μας, για τα πρώτα χιλιόμετρα της διαδρομής μας.  Και η θέα από τις κορυφές της μικρής και της μεγάλης Ζήριας στα αριστερά θα μας συντροφεύει. Θα μάθουμε πληροφορίες για τα δάση βελανιδιάς και για τα οφέλη που πρόσφεραν κάποτε στην οικονομία καθώς και για την οικολογική της σημασία σήμερα. Θα πραγματοποιήσουμε μια παράκαμψη για να βρεθούμε σε ένα σημείο όπου οι εδαφικοί σχηματισμοί παρουσιάζουν ενδιαφέρον και η θέα από τη χαράδρα που παρεμβάλλεται είναι πολύ εντυπωσιακή.

Από ένα σημείο και έπειτα η βλάστηση συνεχίζει με κουμαριές και γλυστροκουμαριές κυρίως. Η έξοδός μας από το μονοπάτι μας φέρνει μπροστά σε αμπελώνες και τραβάμε για την επόμενη στάση μας όπου η θέα από όλο τον κορινθιακό και από τις αντίπερα βουνοκορφές της στερεάς Ελλάδας μας απορροφά.

Μετά απ’ αυτό το σημείο, παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής όπου κατά το μεγαλύτερο μέρος του βαδίζει πάνω σε δασικό δρόμο.

Πρόκειται για εύκολη διαδρομή με συνολικό μήκος περίπου 10 xλμ. Δεν παρουσιάζει τεχνικές δυσκολίες και η βατότητα του είναι καλή. Ωστόσο τα 10 χιλιόμετρα πεζοπορίας, απαιτούν σε κάθε περίπτωση αρκετά καλή φυσική κατάσταση.

Τύπος διαδρομής:

  • 40% μονοπάτι
  • 60%δασικός δρόμος
  • δεν υπάρχουν πηγές πόσιμου νερού

Πρόγραμμα εκδρομής
7:15 Συνάντηση στο σύνταγμα
7:30 Αναχώρηση
Στάση 1 7:40 πλατεία Καραϊσκάκη(στάση Μετρό μπροστά από bread factory)
Στάση 2 7:50 Θηβών και Καβάλας

8:55 30 λεπτή στάση σε ΣΕΑ στη διαδρομή

11:00 Άφιξη στην αφετηρία της διαδρομής μας.
15:00 τέλος της πεζοπορίας.
15:30 άφιξη στο χωριό Κλιμέντι για φαγητό

17:30 Ξεκινάμε  για την επιοστροφή

21:00 Εκτιμώμενος χρόνος επιστροφής

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Αθλητικός ρουχισμός ανάλογα με τις θερμοκρασίες της εποχής

Αρβυλάκια πεζοπορίας ή καλά αθλητικά παπούτσια

Καπέλο

Γυαλιά ηλίου

Αδιάβροχο/Αντιανεμικό

Διάφορα σνακ

Νερό 1,5lt

1 Step 1
Αίτηση Συμμετοχής
Αποδοχή όρων Συμμετοχής
Λογαριασμός στον οποίο θα κάνετε κατάθεση των χρημάτωνΘα λάβετε email με τα στοιχεία των λογαριασμών μετά την υποβολή της αίτησής σας.
Θέλω να λαμβάνω το newsletter του Εν Φύσει
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
  • ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ
    6982549222
  • 3 Ημέρες / 2 Νύχτες
  • 28-06-2024 με 30-06-2024
Από 145,00€ / ανά άτομο

Leave a Reply