Skip to main content

Είμαστε οι δύο Σοφίες. Η μία είναι συνοδός βουνού και η άλλη είναι νηπιαγωγός και παιδαγωγός των σχολείων του δάσους.

Έχουμε μία κοινή αγάπη, τη φύση. Και μια κοινή πεποίθηση, ότι οι εμπειρίες στη φύση ολοκληρώνουν την ανάπτυξη του ανθρώπου και προσφέρουν μια ευτυχέστερη ζωή με περισσότερη υγεία και ευεξία.

Το έχουμε δοκιμάσει με τις οικογένειές μας, τα παιδιά μας και τα παιδιά των φίλων μας, με τις παρέες μας, με σχολικές ομάδες και με ομάδες ενηλίκων.

Και έτσι σιγά σιγά δημιουργήθηκε ένα όραμα και μια επιθυμία. Να υποστηρίξουμε τα παιδιά, τους νέους και τις οικογένειές τους, να ανοίξουν την πόρτα και να βγουν έξω από το σπίτι και το σχολείο τους. Να ζήσουν εμπειρίες ζωής. Να ζήσουν εμπειρίες ανάπτυξης έξω, στο φυσικό περιβάλλον, ως μέλη μιας ομάδας, που θα τους βοηθήσει να μάθουν μαζί και να αναπτύξουν το δυναμικό τους.

Αυτό το όραμα και η επιθυμία άργησαν να αναδυθούν στις ζωές μας! Φαίνεται πως πρώτα έπρεπε να κλείσουν προγενέστεροι κύκλοι για να ανοίξουν νέοι. Έτσι, το σκεφτόμασταν, το εξετάζαμε, το συζητούσαμε για καιρό. Ώσπου ήρθε η στιγμή και ο σπόρος βλάστησε. «Πάμε;» ρώτησε η μία Σοφία την άλλη. «Πάμε!» ήρθε η απάντηση.

Μια απόφαση ήταν! Το μεγάλο άλμα έγινε!

Leave a Reply