Skip to main content
  • ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ
    6982549222
  • 3 Ημέρες / 2 Νύχτες
  • 28-06-2024 με 30-06-2024
Από 145,00€ / ανά άτομο

Με αφορμή το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας που διοργανώνεται στην περιοχή των Ιαματικών Λουτρών του Σμοκόβου εξερευνούμε τη φύση και βιώνουμε πολλές άλλες εμπειρίες. Θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε σε 2 μονοπάτια. Να επισκεφτούμε την πάντα γοητευτική λίμνη Πλαστήρα, έναν πολυχώρο έκπληξη στην Καρδίτσα. Θα ξεναγηθούμε σε οινοποιείο της περιοχής. Θα γλεντήσουμε με ζωντανές μουσικές και χορούς. Η εκδρομή αυτή σε συνεργασία με το τξιδιωτικό γραφείο free – travel (https://www.free-travel.gr/?gad_source=1&gclid=CjwKCAjw34qzBhBmEiwAOUQcF9vxrBeQ7NP6YPfRL7m3ywQIjG4ALbqlKdvoc2wuE5CsWW4N-28OUhoC_o8QAvD_BwE) είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε οι  συμμετέχοντες που δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν στις πεζοπορικές διαδρομές να έχουν εναλλακτικές επιλογές.

Οι πεζοπορίες μας

Το χωριό Θραψίμι με τον καταρράκτη 18 μέτρων και τα απέραντα δάση βελανιδιάς, τις αριές και τους κέδρους, μας υποδέχεται για να πεζοπορήσουμε. 2 διαδρομές με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας. Ο οραματιστής των μονοπατιών και ο άνθρωπος που υλοποίησε τη διάνοιξή τους, ο Κώστας Ρουμπής, θα είναι ο τοπικός οδηγός μας. Ένας από αυτούς τους απλούς και ζεστούς ανθρώπους που έχει το χάρισμα να δημιουργεί για τον κόσμο όμορφες στιγμές. Οι διαδρομές έχουν εναλλαγές και μας κερδίζουν με την ποικιλία της βλάστησης.

1η ημέρα

Η πεζοπορία που θα ξεκινήσει λίγο έξω από το Θραψίμι και θα καταλήξει στο κέντρο του χωριού, ακολουθεί μια κυκλική πορεία μήκους 3 χιλιομέτρων. Στα πρώτα 350 μέτρα έχουμε κάποια σημεία με έντονη κατάβαση. Θα μας διευκολύνουν τα μόνιμα σχοινιά που έχουν τοποθετηθεί ακριβώς γι’ αυτό το σκοπό. Θα ανταμειφτούμε, στη σύντομη στάση αντικρίζοντας τον καταρράκτη Κρέμαση, που θα μας δροσίσει και θα μας δώσει ενέργεια. Συνεχίζουμε μέσα από σκιερό μονοπάτι ανάμεσα σε πλούσια βλάστηση και από αυτό το σημείο μέχρι το τέλος της διαδρομής η πορεία μας θα είναι διαρκώς ανοδική. Στη διαδρομή επίσης είναι τοποθετημένες επεξηγηματικές επιγραφές, και με επιπλέον πληροφορίες σε qr ocde, με τα είδη χλωρίδας που θα συναντήσουμε.

Συνοπτικές πληροφορίες για την πεζοπορία της 1ης ημέρα 

Σύνολο ΧΙλιομέτρων: 3 χλμ

Υψομετρική διαφορά: 265μ περίπου.

Συνολικός χρόνος δραστηριότητας με στάσεις: 3 ώρες*

Πληροφορίες διαδρομής: Βάδιση σε μονοπάτι 100% ;

Πηγές πόσιμου νερού: Δεν υπάρχουν

Βαθμός Δυσκολίας: Α++ (Χωρις τεχνικές δυσκολίες, απαιτεί καλή φυσική κατάσταση)

Θα χρειαστείτε περίπου 2 λίτρα νερό

* υπολογίζεται κατά προσέγγιση με μέτριο ρυθμό βάδισης και εξαρτάται από το μέγεθος και τη δυναμική της ομάδας

2η ημέρα

Όσοι επιθυμούν θα αναχωρήσουν για τη δεύτερη πεζοπορία του τριημέρου. Αυτή τη φορά από το χωριό Παλιούρι και συγκεκριμένα από το μοναστήρι του Αγ. Ιωάννη. Μονή του 1200 στην οποία αξίζει να κάνουμε μια σύντομη επίσκεψη. Η διαδρομή μας είναι καλυμμένη στο μεγαλύτερο μέρος της από την σκιά βελανιδιών και διασταυρώνεται από περάσματα ρεματών. με γάργαρο πόσιμο νερό. Από μακριά θα αγναντέψουμε και έναν καταρράκτη. Καταλήγουμε στο Θραψίμι και πάλι, μετά απόστασης 7 χιλ. Στη διαδρομή μας η εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού Άννα Ρακοβίτη  με ασκήσεις αυτοσχεδιασμού, σωματικής έκφρασης, αναπνοές και γελωτοθεραπεία, θα μας βοηθήσει να συνδεθούμε με το παιδί μέσα μας, τη χαρά και την αξία της στιγμής.

 

Συνοπτικές πληροφορίες για την πεζοπορία της 2ης ημέρα

Σύνολο χιλιομέτρων: 7 χλμ

Υψομετρική διαφορά: 106μ περίπου.

Συνολικός χρόνος δραστηριότητας με στάσεις: 4 ώρες*

Πληροφορίες διαδρομής: Βάδιση σε μονοπάτι 100% ;

Πηγές πόσιμου νερού: Υπάρχουν

Βαθμός Δυσκολίας: Α (Χωρις τεχνικές δυσκολίες, απαιτεί μέτρια, φυσική κατάσταση)

Θα χρειαστείτε περίπου 1 λίτρο νερό

Η διαμονή μας

Η  Λουτρόπολη έχει μακρά ιστορία, ήδη από το 1662. Η διαμονή μας εκεί θα γίνει στο ξενοδοχείο Μετέωρα που απέχει λιγότερο από 100 μέτρα από το λουτροθεραπευτήριο στα Λουτρά Σμοκόβου. Ένα λιτό ξενοδοχείο όπως λιτό είναι όλο το περιβάλλον χωρίς περιττές πολυτέλειες. Μια Ελλάδα που επιμένει στο απλό και αυθεντικό και μένει μακριά από την επέλαση του υπερτουρισμού. Η τοποθεσία ωστόσο θα σας καταπλήξει. Τα ιαματικά Λουτρά αναβλύζουν στους 40 βαθμούς στις εγκαταστάσεις του λουτροθεραπευτηρίου.  Ο γυάλινος θόλος του, που επιτρέπει την θέα στην κατάφυτη ρεματιά, δημιουργεί πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Η έντονα αλκααλική τους σύσταση και το υδρόθειο που περιέχουν θα σας χαρίσουν αναζωογόνηση και χαλάρωση.

Το Φεστιβάλ

1η ημέρα

θα παρακολουθήσουμε το Γαστρονομικό Φεστιβάλ που λαμβάνει χώρα για πρώτη χρονιά στην περιοχή. Θα υπάρχουν 20 σταντ, όπου οι εκθέτες θα παρουσιάσουν τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής μας (λουκάνικο, μέλι, κρασί, τσίπουρο, όσπρια, ζυμαρικά, σάλτσες, οπωροκηπευτικά, μαρμελάδες, τυροκομικά, αρωματικά φυτά, ξηρούς καρπούς κ.ά.). Ταυτόχρονα θα υπάρχει και κουζίνα, ώστε οι παρευρισκόμενοι να γευτούν μαγειρικές απολαύσεις, κουζίνα στην οποία θα θέλαμε να είστε ο σεφ της.

Τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ όπου εξακολουθούν να εκθέτονται όλα τα τοπικά προϊόντα της Θεσσαλικής γης και παράλληλα θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός παραδοσιακού πιάτου. Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλία με τους Στάθη Αγγελόπουλο και Έλενα Τζαβάρα.

Για όσους το επιθυμούν και εφόσον συμπληρωθεί ένας ικανός αριθμός θα πραγματοποιηθεί βραδινός περίπατος στην πόλη της Καρδίτσας όπου ταυτόχρονα στην περιοχή πραγματοποιείται διεθνές Φεστιβάλ πολιτισμού, τα Καραισκάκεια,  σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Καρδίτσας.

3η ημέρα

Σήμερα η ημέρα είναι αφιερωμένη στη Λίμνη Πλαστήρα, θα θαυμάσουμε το στολίδι του νομού Καρδίτσας, η οποία απέχει 25 χλμ από τη πόλη της Καρδίτσας. Ένας προορισμός για κάθε εποχή του χρόνου, «η λίμνη των τεσσάρων εποχών». Πρόκειται για μια τεχνητή λίμνη, η οποία σε κάθε γωνιά της κρύβει ομορφιές, όπως γραφικά χωριά, νόστιμο φαγητό και πολλές αθλητικές δραστηριότητες (κωπηλασία, ιππασία, τοξοβολία, πεζοπορία). Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να θαυμάσουμε αυτό το μαγευτικό τοπίο όπου οι κατάφυτες πλαγιές των γύρω βουνών καθρεφτίζονται στα καταγάλανα νερά της λίμνης και να γευματίσουμε δοκιμάζοντας τα νοστιμότατα εδέσματα της τοπικής κουζίνας. Νωρίς το απόγευμα, αναχωρώντας για την Αθήνα θα κάνουμε στάση στο οινοποιείο Φίλια γη (https://filiagi.com/) με τους απέραντους αμπελώνες, τα κελάρια με τα δρυινα βαρέλια και τους ευγενικούς και πρόθυμους για ξενάγηση ανθρώπους του.

 

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Φεστιβάλ

 

Παρασκευή 28/6 Εγκαίνια, ώρες λειτουργίας 18:00-22:00 (ακολουθεί γλέντι)
Σάββατο 29/6 ώρες λειτουργίας 18:00-22:00 (ακολουθεί συναυλία)
Κυριακή 30/6 12:00-22:00 νεανικό πρόγραμμα με DJ 15:00-18:00 και κλείσιμο με συναυλία.
Εκτιμώμενος Χρόνος επιστροφής 22:00

Τιμή τριημέρου:145 ευρώ

Περιλαμβάνει 2 διανυκτερεύσεις, πρωινό, έξοδα μετακινήσεων, συνοδεία από 2 συνοδούς, αμοιβή εμψυχωτή, ομαδικό φαρμακείο.

1 Step 1
Αίτηση Συμμετοχής
Αποδοχή όρων Συμμετοχής
Λογαριασμός στον οποίο θα κάνετε κατάθεση των χρημάτωνΘα λάβετε email με τα στοιχεία των λογαριασμών μετά την υποβολή της αίτησής σας.
Θέλω να λαμβάνω το newsletter του Εν Φύσει
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Leave a Reply