Skip to main content
  • ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ
    6982549222
  • 3 Ημέρες / 2 Νύχτες
  • 04-10-2024 με 06-10-2024
115€* / ανά άτομο το τρίκλινο με πρωινό
125€* / ανά άτομο το δίκλινο με πρωινό
140€* / ανά άτομο το μονόκλινο

Μικρές δόσεις δράσης, πολυτέλειας και ευζωήας

Θα ανακαλύψουμε τη λιτή ομορφιά του νησιού και σε τρεις μέρες θα αδράξουμε την ευκαιρία να γευτούμε εμπειρίες που συνδέουν τους ανθρώπους που ξεκινούν με ένα κοινό σκοπό. Να περάσουν όμορφα! Έτσι λοιπόν αν η καλή διάθεση και η φιλοπεριέργειά σας, σας οδηγήσουν μέχρι εδώ στην παρέα μας, θα θυμάστε την εμπειρία αυτή για πολύ καιρό. Γιατί έτσι συμβαίνει όταν γυναίκες βρίσκονται και φτιαχνουν μια μικρή κοινότητα. Αφυπνίζεται το ελεύθερο πνεύμα τους και αυτό και μόνο εγγυάται τις αξέχαστες στιγμές. Αφήνοντας πίσω μας έγνοιες και δίνοντας προτεραιότητα στην αυτοφροντίδα, επιστρέφουμε με μεγαλύτερη όρεξη να συνεχίσουμε να μεριμνούμε και για όλα τα υπόλοιπα.

Με λίγα λόγια πως θα κυλήσουν οι μέρες μας:

1η ημέρα

Με εύκολη πρόσβαση από Πειραιά, μόνο 1 ώρα και κάτι λίγα λεπτά, αλλά και οδικώς μόνο 2 ώρες από Αθήνα το σίγουρο είναι ότι δεν θα ταλαιπωρηθούμε για να προσεγγίσουμε το νησάκι του Πόρου. Όσες επιλέξουν να έρθουν οδικώς πρέπει να γνωρίζετε ότι τα εισιτήρια για να περάσετε από τον Γαλατά στο νησί είναι ιδιαίτερα οικονομικά οπότε θα έχετε και την δυνατότητα να μετακινηθείτε εντός του νησιού(κόστος 1,30 το άτομο και οδηγός μαζί με αυτοκίνητο 7 ). Τον Οκτώβρη τα δρομολόγια για τα δελφίνια έχουν αραιώσει και έτσι όποιος αποφασίσει να έρθει με αυτό το μέσο οι επιλογές του είναι πολύ συγκεκριμένες και μπορείτε να τις βρείτε ανοίγοντας αυτόν τον σύνδεσμο:

WWW.FERRYHOPPER.COM

Το κατάλυμα που επιλέξαμε βρίσκεται στην περιοχή Ασκέλι περίπου 1,5 χλμ από το κέντρο. Αφού συγκεντρωθούμε στο ξενοδοχείο, βραδάκι πλέον μέχρι να καταφτάσουμε όλοι, θα περπιπλανηθούμε στα στενοσόκακα με τα νεοκλασικά κτήρια. Με μια ατμόσφαιρα που θυμίζει Πλάκα και Κυκλάδες μαζί. Μια επίσκεψη στο ρολόι είναι επιβεβλημένη καθώς η θέα από εκεί πάνω θα είναι μοναδική. Και σίγουρα πεινασμένες όπως θα είμαστε θα καθίσουμε για φαγητό σε κάποιο από τα όμορφα ταβερνάκια. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για ύπνο.

2η Ημέρα

Την επόμενη ημέρα ξεκινάμε μάχιμες για την πεζοπορία μας. Θα εξερευνήσουμε την καρδιά της Κλαυρίας με το πευκοδάσος της. Από ρεματιά στο Ασκέλι εισερχόμαστε σύντομα σε καθαρό μονοπάτι που ακολουθεί το ίχνος νεροσυρμής. Τυπικό μεσογειακό τοπίο και κατά κύριο λόγο ανάβαση μέχρι να βρεθούμε στον αρχαιολογικό χώρο, εκεί που λατρευόταν ο Ποσειδώνας. Αν και πλέον δεν υπάρχουν πολλά σημάδια από τον ναό, το σημείο που ήταν χτισμένο έχει μαγευτική θέα. Σε ένα τέτοιο μέρος η έμπνευση για τη σύνδεση της γυναικείας ομάδας έρχεται αβίαστα. Θα αφεθούμε στην καθοδήγηση της εμψυχώτριας Άννα Ρακοβίτη που έχει μοναδική μαεστρία στο να μας απελευθερώνει και να ενισχύει την αυτοαποδοχή.

Από αυτό το σημείο υπάρχουν 2 επιλογές. Η μια είναι για αυτές που θα ήθελαν να κάνουν μπάνιο σε μια καλή παραλία του νησιού και η άλλη για όσες θέλουν απλά να κάνουν ολόκληρη την κυκλική πορεία μέχρι το κατάλυμά μας. Η κυκλική πορεία στο σύνολό της είναι περίπου 9 χιλιόμετρα ενώ αν επιλεχθεί το μπάνιο στη θάλασσα, τότε το σύνολο της πορείας αυτής θα είναι κοντά στα 5 χλμ.

Συνοπτικές πληροφορίες για την πεζοπορία

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Α

Χιλιομετρική απόσταση: 9,1χλμ

Υψομετρική διαφορά: Περίπου 200μ, 200μ κατάβαση

Διάρκεια: 3,5 ώρες*

Δυσκολία(με ανώτερο βαθμό το 5): 2/5

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Β

Χιλιομετρική απόσταση: 5 χλμ

Υψομετρική διαφορά: Περίπου 200μ ανάβαση, 150μ κατάβαση

Διάρκεια: 2,5 ώρες*

Δυσκολία(με ανώτερο βαθμό το 5): 2/5

* Οι χρόνοι δίνονται κατ’ εκτίμηση και εξαρτώνται από το μέγεθος και τη δυναμική της ομάδας.

Επιστρέφουμε στη χώρα όπου και γευματίζουμε. Ξεκουραζόμαστε στο ξενοδοχείο. Το βράδυ είναι δικό μας.

3η Ημέρα

Αφού πάρουμε το πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ετοιμάσουμε τα πράγματά μας για την αναχώρηση ξεκινάμε για την μεγάλη  θαλάσσια απόδραση, εφόσον ο καιρός μας το επιτρέπει.

Μας δίνεται η δυνατότητα να ενοικιάσουμε σκάφος χωρίς δίπλωμα οδήγησης( με χρέωση περίπου 20ευρώ ανά άτομο) και να περάσουμε 4 ώρες εξερευνώντας παραλίες στο νησί. Μια εμπειρία που σίγουρα δεν θα είναι καθόλου συνηθισμένη…για όσες δεν διαθέτουν σκάφος. Μέσα σε αυτές τις ώρες δεν θα χαθεί ευκαιρία για την Άννα να βγάλει προς τα έξω την πιο παιχνιδιάρικη μας διάθεση και θα μας κάνει να “σκάσουμε” στο γέλιο με τη μοναδική γιόγκα γέλιου.

17:50 είναι η ώρα που αναχωρεί το Δελφίνι και έρχεται η ώρα του αποχαιρετισμού.

Σε περίπτωση που δεν μας επιτρέψει ο καιρός θαλασσοπεριπέτειες,  θα ακολουθήσουμε  την πεζοπορική διαδρομή προς τον φάρο Ντάνα και θα αγναντεύουμε τη θάλασσα από το μονοπάτι. Επίσης για όσες δεν επιθυμούν να επιβιβαστούν σε σκάφος, το πρόγραμμα θα είναι ελεύθερο

Και λίγα ακόμα λόγια για τον Πόρο

Ο Πόρος για την ακρίβεια δεν είναι ένα αλλά δύο νησιά. Η ηφαιστιογενής Σφαιρία και η Καλαυρία. Και αν αυτό το όνομα σας θυμίζει κάποια επαρχία στην κάτω Ιταλία η συνωνυμία δεν είναι τυχαία, καθώς οι κάτοικοί της και της Τροιζηνίας, αποίκισαν την ομώνυμη περιοχή. Στη Σφαιρία χτίστηκε η χώρα έτσι όπως την ξέρουμε σήμερα. Η καταπράσινη Καλαυρία κατοικούνταν ήδη από την 3η χιλιετία συμφωνα με τα αρχαιολογικά δεδομένα. Και ανάμεσά τους υπάρχει ένας μικροσκοπικός ισθμός. Εδώ στην Καλαυρία εκτείνεται και μια μεγάλη ακτογραμμή το Νεώριο, όπου έζησαν για μεγάλα ή μικρά διαστήματα σπουδαίοι πολιτικοί, συγγραφείς και καλλιτέχνες. Μαρκ Σαγκάλ, Γιώργος Σεφέρης, Ελευθέριος Βενιζέλος, Μαρία Κάλλας, Γιάννης Ρίτσος, ‘Άλκη Ζέη και πολλοί άλλοι. Ο Σεφέρης ανάμεσα σε άλλα θα γράψει: “Ο Πόρος ήταν για μένα ο πιο «ηδονόπαθος» (γράφω σκόπιμα τη λέξη)τόπος της Ελλάδας που ξέρω…”

Εμβληματικό σύμβολο του νησιού είναι το ρολόι. Χτισμένο στην κορυφή του πετρωτού λόφου της Σφαιρίας, η  προεξέχουσα σιλουέτα του είναι αυτή που θα διακρίνεις ήδη από την απέναντι παραλία.

Εξοπλισμός: 

  • Αθλητικός ρουχισμός ανάλογα με τις θερμοκρασίες της εποχής
  • Ορειβατικά αρβυλάκια ή καλά αθλητικά παπούτσια
  • Καπέλο
  • Γυαλιά ηλίου
  • Αντιηλιακό
  • Αντικουνουπικό
  • Μαγιό
  • Πετσέτα Θαλάσσης
  • Σαγιονάρα ή πέδιλο τύπου teva

Σακίδιο με:

  • Φαγώσιμα καλούδια για τη διαδρομή
  • Παγούρι για νερό
1 Step 1
Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος
Με ποιο τρόπο θα μεταβώ στον Πόρο
Αν έρθετε με δικό σας όχημα θα θέλατε να κάνετε συνεπιβατισμό και να μοιραστείτε τα έξοδα μετακίνησης;
Με ενδιαφέρει η ενοικίαση ποδηλάτου για τις μετακινήσεις από ξενοδοχείο στην πόλη (1,6χλμ κόστος 5ευρώ/ημέρα)
Θα ήθελα να συμμετάσχω στην εκδρομή με σκάφος (κόστος 20ευρώ)
Λογαριασμός στον οποίο θα κάνετε κατάθεση των χρημάτωνΘα λάβετε email με τα στοιχεία των λογαριασμών μετά την υποβολή της αίτησής σας.
Αποδοχή όρων Συμμετοχής
Θέλω να λαμβάνω το newsletter του Εν Φύσει
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

*Στην τιμή περιλαμβάνεται ο σχεδιασμός και η οργάνωση, της εκδρομής, η προεπισκόπηση της διαδρομής, η διαμονή με πρωινό γεύμα, ομαδικό φαρμακείο, συνοδεία από επαγγελματία συνοδό βουνού, όλοι οι νόμιμοι φόροι, αμοιβή δραστηριότητας εμψύχωσης.

*Δεν περιλαμβάνεται η μετακίνηση και ό, τι άλλο δεν αναγράφεται.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΔΕΛΦΙΝΙ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Ή ΜΕ ΙΔΙΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΙΒΑΤΣΜΟ

Προκαταβολές και ακυρωτικά

Η κατοχύρωση της θέσης σας προϋποθέτει:

  • προκαταβολή 50% του συνολικού ποσού
  • μέχρι την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου.
  • Δωρεάν ακύρωση και επιστροφή προκαταβολής
  • γίνεται επίσης μέχρι τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου.

Leave a Reply